torsdag 24. mars 2011

Tid for løk!


Vi har fått inn mange løkplanter i butikken vår nå! Påskeliljer tåler både litt frost og snø - så nå kan du pynte uteplassen med de første fargeklattene!

Påskeliljer heter Narcissus pseudonarcissus på latin. Navnet ”Narcissus” kommer fra gresk mytologi der historien forteller om den unge gutten som ble så oppslukt av sitt eget speilbilde i en vanndam, at han til slutt falt i og druknet. Det første som vokste opp på stedet der han hadde sittet, var en Narcissus.

Påskeliljene til Floriss blir produsert i England. Her er klimaet varmere, har mindre snø, og er godt egnet for uteproduksjon. Innhøstingen pågår for tiden i Cornwall sørvest i England. Fra midten av april begynner de skotske produsentene å bli leveringsklare - det er som regel disse som kommer til påske.

Påskeliljene er mellom 30-50 cm høy, og har gule eller kremhvite kronblader med sitrongul bikrone. Vanlig blomstringstid er mai til juni på frijord. Den vokser i sol og lett skygge. Påskeliljene brukes ofte i rabatter og naturhager, og i krukker. Den sprer seg lett på voksestedet, og er god til snitt.

Nyt våren! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar