tirsdag 15. november 2011

Ukens tilbud: Vi venter på jul med amaryllisløk


Ukens tilbud er tre amaryllis i potte, til 100,- Kjøp nå, så har du rød blomsterbonanza i stua til jul.

Blomsten heter egentlig Hippeastrum, som betyr stor stjerne. Noen kaller den kanskje Ridderstjerne? Den ekte Amaryllis (Amaryllis belladonna) har mye mindre klokker i forhold.

Stell
Vann forsiktig med temperert vann til blomsterstenglene er blitt høye. Da kan du øke vannmengden. Unngå å vanne rett på løken, det er røttene som skal ha vann. Hold jorden jevnt fuktig, men ikke søkkvåt eller knusktørr.

Snu potten med jevne mellomrom slik at stengelen ikke vokser skjevt. Støtt gjerne opp med en blomsterpinne om amaryllisen blir veldig høy eller har mange blomster. Gi gjerne litt flytende næring annenhver uke under blomstring.

Amaryllis liker seg i temperaturer på 17-25 grader om dagen, og helst en del kjøligere på natten. Når blomstringen starter, kan du godt sette den kjøligere på dagtid om det er mulig. Den skal ha mye lys, men unngå direkte sol når den er i blomst.

Floriss har selvsagt også mye annet flott til jul, kom innom og kikk. Floriss Svelvik og Floriss Solsiden har lagt ut album fra julebutikkene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar